A magyar Hama lesz a Tesco régiós beszállítója

Vágólapra másolva!
A magyarországi Hama Kft. nyerte el a jogot arra, hogy régiós szinten a Tesco beszállítója legyen. A jelentős forgalomnövekedést generáló megbízásnak munkahelymegőrző hatása is van.
Vágólapra másolva!

A Tesco tavaly úgy döntött, hogy a szlovákiai Galántán régiós beszerzési központot hoz létre, ehhez kapcsolódva a fotó-, video-, audio- és multimédia-tartozékok nagykereskedelmével foglalkozó német Hama belső versenyeztetéssel döntött a régiós beszállító kilétéről. A feladatot a magyar Hama Kft. nyerte el - derül ki a cég közleményéből.

A 14 országban 2500 embert foglalkoztató, 500 millió euró árbevételű, családi vállalkozásként működő német cég magyar leányvállalatának esélyét növelte, hogy az érintett piacok közül - Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia - évek óta a legnagyobb forgalmat érte el a brit áruházláncnál - idézte a közlemény Prohászka Ottót, a Hama Kft. ügyvezető igazgatóját.

A tavaly 2,5 milliárd forint forgalom mellett nyereséges Hama-leányvállalat számára további 600 milliós forgalmat biztosít a régiós beszállítói státus. Az új megbízás azért is fontos, mert ellensúlyozza a hazai piac még mindig érezhető, 15-20 százalékos visszaesését, így a vállalkozásnak nem kell alkalmazottakat elbocsátania.