Motorvonatot összeszerelő gyárat alapít Szolnokon a Stadler

Vágólapra másolva!
Háromszáz dolgozónak adhat munkát a Stadler új gyára Szolnokon. Az üzemben motorvonatokat szerelnek majd össze 2012 végétől, amihez a vázat a Stadler winterthuri üzeméből szállítják Szolnokra - írja a Világgazdaság.
Vágólapra másolva!

Vasútijármű-gyártó vegyesvállalat alapításáról írt alá szándéknyilatkozatot a svájci Stadler Rail képviseletében Peter Spuhler, a Stadler csoport tulajdonos-vezérigazgatója és Szalay Ferenc, Szolnok polgármestere - írja szerdai számában a Világgazdaság.

Az új cégben a svájci társaságot teljes tulajdonú magyarországi leányvállalata, a vasúti kocsiszerelvényeket gyártó Stadler Szolnok Kft. képviseli majd, de a jövőbeni tulajdonosi hányadokról még nem határoztak.

A várhatóan 20 millió svájci frank beruházással megvalósuló új gyár alapkőletétele még az idén megtörténik, a gyáravatást pedig 2012 végére tervezik. A gyárban teljes motorvonatokat szerelnek össze, amihez a vázat a Stadler winterthuri üzeméből szállítják Szolnokra. Ezzel a több mint 200 fős alkalmazotti létszám 300 fővel bővül.