Bankrablásnak minősített egy fiókjában történt demonstrációt a CIB Bank

Vágólapra másolva!
A VÉSZ vállalkozói érdekvédelmi szervezet ötven fővel demonstrációt tartott a CIB Medve utcai székházánál lévő bankfiókban. A bank bezárta a fiókot, és értesítette a rendőrséget, mert állítása szerint a demonstrálók félelmet keltettek a viselkedésükkel. A VÉSZ elnöke szerint azonban a bank nem mond igazat, "egy hangos szó sem történt", és további akciókat ígért a bank fiókjai ellen.
Vágólapra másolva!

A Vállalkozások Érdekvédelmi Szövetségének (VÉSZ) ötven szimpatizánsa jelent meg szerdán a CIB Bank Medve utcai székházában, ahol félelmet keltő módon viselkedtek - állította a CIB Bank, amely ezek alapján bankrablási kísérletnek minősítette az akciót.

Éliás Ádám, a VÉSZ elnöke szerint "egy szó sem igaz" a bank közleményéből. Elmondása alapján "ügyintézési akciót" szerveztek, vagyis ügyfélként tértek be a bankfiókba, ahol sorszámot húztak, és érdeklődtek különböző termékek iránt. "Az aktivisták ki vannak képezve" - mondta Éliás, aki az [origo]-nak azt állította, hogy a CIB nem fizette ki az egyik képviselt cégüket, ezért tartották a demonstrációt.

A bank közleménye szerint a demonstráció célja "deklaráltan az ügyfélforgalom ellehetetlenítése volt, hiszen valós ügyféligényekkel, fióki ügyintézést igénylő kérdésekkel nem fordultak munkatársainkhoz". A bank biztonsági szolgálata a fiók bezárása és a rendőrség értesítése mellett döntött, mert a résztvevők félelmet keltő módon viselkedtek a bank dolgozóival és az ügyfelekkel szemben - írta a bank.

A VÉSZ vezetője szerint nem volt félelemre okot adó esemény, "egy hangos szó sem történt" - állította Éliás, akit a rendőrök kihallgattak, de állítása szerint nem találtak "intézkedésre okot adó körülményt".

"Amennyiben a jövőben hasonló jellegű, előre be nem jelentett demonstrációval és fenyegető fellépéssel szembesülünk, azt a továbbiakban is bankrablási kísérletnek tekintjük" - közölte a CIB. Éliás Ádám azonban azt mondta az [origo]-nak, hogy sok hasonló akciót terveznek CIB-fiókok ellen, és ezekről a rendőrséget előre értesíteni fogják.