Az agrárkamarai törvénytervezet végleges szövegére kíváncsiak a szakmai szervezetek

Vágólapra másolva!
Tizenegy agrárszakmai szervezet közös levélben arra kérte Fazekas Sándor vidékfejlesztési minisztert szerdán, hogy ismertesse velük az agrárkamarai törvénytervezet végleges szövegét. A szervezetek állítják, csak a szaktárca sajtóközleményéből értesültek arról, hogy elkészült a törvény végleges szövege.
Vágólapra másolva!

Levelet küldött tizenegy agrárszakmai szervezet Fazekas Sándornak, amelyben arra kérték a vidékfejlesztési minisztert, adjon tájékoztatást az agrárkamarai törvénytervezet végleges szövegéről. A szervezetek kifogásolták, hogy a minisztérium sajtóközleményéből értesültek arról, készen van a törvény végleges szövege. Ugyanakkor közölték, egyeztetnének a törvény tartalmáról a tárcával.

Az agrárszervezetek emlékeztetnek, hogy az érintett érdekvédelmi és érdekegyeztető csoportok már korábban eljuttatták a szaktárcához javaslataikat a törvényről. Emellett több szakmai szervezet küldte el közös álláspontját Fazekas Sándornak májusban.

Korábban éles vitát váltott ki szakmai körökben a Vidékfejlesztési Minisztériumnak az az elképzelése, hogy az élelmiszergazdaságban tevékenykedő kereskedelmi láncok is a születendő új agrárkamarához tartozzanak a kötelező kamarai tagság bevezetésekor. A szaktárca közölte, csökkentett értékkel, de megtartanák a bevételarányos tagdíjat is, ami szintén nagy visszatetszést keltett a vállalkozások körében.