Másfél millió eurós pályázat kkv-knak a román piac meghódítására

Vágólapra másolva!
Magyar nagyvállalatok akár ötmillió eurót is nyerhetnek pályázaton, míg a kkv-k másfél millió eurót kaphatnak romániai beruházásaikra egy uniós beruházásösztönző program keretéből. A támogatásokra az építőiparban, illetve a termelő szektorban működő kis- és középvállalkozások pályázhatnak még hatvan napig - közölte az M27 Absolvo pályázati tanácsadó cég kedden.
Vágólapra másolva!

Magyarországi kis- és középvállalatok másfél, a nagyvállalatok pedig ötmillió eurós támogatásra pályázhatnak romániai beruházásokhoz. Még mintegy hatvan napig nyújthatják be pályázataikat a vállalkozások - közölte az M27 Absolvo pályázati tanácsadó cég kedden. Kkv-k esetében a leadási határidő 2011. augusztus 28., míg a nagyvállalatok 2011. augusztus 16-ig küldhetik be pályázati anyagaikat.

A pályázati forrás bővítésre, fejlesztésre és a gyártókapacitás növelésére is felhasználható. A támogatás azoknak a vállalkozásoknak is érdekes lehet, amelyek eddig csak fontolgatták a külpiacra lépést - mondta Gyurácz Németh Iván vezető tanácsadó, aki szerint a nyertes vállalkozások nem csak fejleszteni tudnak majd, hanem megjelenhetnek egy új, 21 milliós piacon is.