Július hetedikén teszik le az új Audi-gyár alapkövét

Vágólapra másolva!
A tavaly ősszel bejelentett, kilencszázmillió eurós Audi-beruházás alapkőletételén Orbán Viktor miniszterelnök is jelen lesz, az eseményt július 7-én tartják, ekkor kezdődik meg a gyár bővítése.
Vágólapra másolva!

Július hetedikén teszik le a győri Audi gyár újonnan épülő üzemének alapkövét. Az esemény meghívója szerint az ünnepségen Orbán Viktor kormányfő és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke is részt vesz.

Tavaly szeptember 23-án jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök és Rupert Stadler, az Audi AG igazgatótanácsának elnöke, hogy 2013-ig kilencszázmillió eurós beruházással bővíti győri kapacitásait az Audi, így az ott zajló munka a járműgyártás teljes folyamatát lefedi majd, és ezzel közvetlenül 1800 új munkahelyet teremt. Az állam 11,2 milliárd forinttal támogatja a beruházást.

Évente 125 ezer autó gördül majd le a gyártósorról, köztük az Audi TT Coupé és Roadster, az A3 Cabriolet valamint az A3 egy további változata.

A győri Audi-gyár terjeszkedése előtt korábban környezetvédelmi akadályok álltak. A Népszabadság tavaly azt írta, hogy a telek természetvédelmi területnek számít, ahol több védett faj él. Idén áprilisban egy debreceni székhelyű természetvédő csoport megtámadta a gyárépítésre kiadott környezetvédelmi engedélyt.