A magyar leányvállalat adja a Flextronics bevételének tizedét

Vágólapra másolva!
Több mint 50 százalékos növekedéssel 2,2 milliárd forintos bevételt ért el a Flextronics Magyarország két cége, amelyek a multinacionális vállalat nemzetközi bevételének tizedét adják.
Vágólapra másolva!

A Flextronics Magyarország két cége a márciusban zárult pénzügyi évben összesen 2,2 milliárd forintos bevételt ért el, ez több mint 50 százalékos bővülést jelent, és az elmúlt öt év legjelentősebb eredménye.

A magyar cég eredménye az elektronikai multinacionális cég nemzetközi bevételének tizedét adja - mondta Hetényi Márk, a Flextronics Magyarország regionális pénzügyi igazgatója.

A most folyó pénzügyi évről a cég nem ad konkrét információt - mondta Hetényi, és hozzátette: stabil és pozitív évet vár.

A cég jelenleg 12 ezer embernek ad munkát, Budapesten, Sárváron, Tabon,és Zalaegerszegen, ez azt jelenti, hogy az üzemekben dolgozók száma két év alatt 50 százalékkal nőtt. Hetényi Márk, aki az AmCham (Amerikai Kereskedelmi Kamara) elnökségi tagja is, az [origo] szakképzés helyzetére, az szakképzett munkaerő hiányát firtató kérdésére közölte: a Flextronics az oktatási intézményekkel együttműködést alakított ki, azokon a településeken, ahol a cégnek van üzeme, ott saját beruházásban létrehozott tanműhelyben képzi az embereket, ezzel igyekszik biztosítani a megfelelő munkaerőt.

Hetényi azt is elmondta, a Flextronics magyarországi állományában 15-20 százalékot tesz ki a bérelt munkaerő. A magyar beszállítók arányára vonatkozó kérdésre pedig az igazgató közölte: az megfelel az iparági átlagnak, ami 5-10 százalékos.

A többek között ipari tervezéssel, szoftverfejlesztéssel, nyomtatott áramkörök gyártásával, elektronikai termékek összeszerelésével, logisztikai szolgáltatásokkal foglalkozó cégnek Ukrajnában, Temesváron, Lengyelországban van még üzeme a régióban, ezek szintén növekedést értek el - mondta Hetényi Márk.