Veszteséges a MÁV, de nem emel jegyárat

Vágólapra másolva!
Az elmúlt évet csaknem 36 milliárd forintos veszteséggel zárta a Magyar Államvasutak. A MÁV pénzügyi igazgatója közölte, hogy ez az összeg kétmilliárd forinttal kisebb a vártnál. Petrilla György szerint nem terveznek áremelést, mert szeretnék visszacsábítani az elpártolt utasokat.
Vágólapra másolva!

A Magyar Államvasutak közel 36 milliárd forint veszteséget termelt 2010-ben, ami a vártnál kétmilliárd forinttal kevesebb - közölte Petrilla György, a MÁV pénzügyi igazgatója szerdán. Egyben kiemelte, hogy ez a veszteség jóval kisebb a 2009-es csaknem 54 milliárdnál.

A MÁV idei költségvetését még nem hagyták jóvá, mondta az igazgató, aki úgy fogalmazott, "olyan események várhatók, amelyek azt jelentősen befolyásolják". Arról, hogy emelkedhetnek-e a jegyárak, Petrilla György annyit jegyzett meg, hogy minél több utast szeretnének visszacsábítani a vonatokra, ennek pedig nem az áremelés az útja.

Az utasok számának apadását mutatja, hogy a MÁV árbevétele 2010-ben több mint öt százalékkal csökkent. Ugyanakkor az üzemi szintű veszteség is mérséklődött 41 milliárd forintról 27 milliárdra.