Két nap kétmilliárdot jelent a magánnyugdíjpénztáraknak

pénz, forint, bankjegy, papírpénz, magánnyugdíjpénztári kifizetések
Vágólapra másolva!
A munkaszüneti napok miatt a jövő keddre tolta az állami nyugdíjrendszerbe átlépők követeléseinek átadásáról szóló határidőt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete. A Világgazdaság számításai szerint az ebből következő négynapi árfolyamnyereség mintegy 2 milliárdot jelenthet a pénztáraknak.
Vágólapra másolva!

Akár kétmilliárd forinthoz is juthatnak a magánnyugdíjpénztárak annak köszönhetően, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete pontosította az állami nyugdíjrendszerbe átlépők követeléseinek átadásáról szóló határidőt - írja a Világgazdaság pénteki számában.

A lap emlékeztet, hogy eredetileg a pénztáraknak az állami rendszerbe átlépő tagok május 31-i állapot szerint nyilvántartott követelését június 12-ig kellett volna átadniuk az Államadósság-kezelő Központnak. A felügyelet azonban a munkaszüneti napok miatt a jövő keddet jelölte meg új határidőként.

A Világgazdaság számításai szerint a 2800-2900 milliárd forint értékű vagyonelemek utáni négynapi többletkamat és árfolyamnyereség mintegy 2 milliárdot jelenthet a pénztáraknak.