Heti Válasz: Nyáron visszaállamosíthatják a Liszt Ferenc repülőteret

Vágólapra másolva!
Ismét az állam kezébe kerülhet a budapesti reptér, írja a Heti Válasz. A lap úgy tudja, egy futballbarátság is segíthet ebben a kormánynak.
Vágólapra másolva!

Idén július-augusztusra szinte "minden csillag együtt áll majd ahhoz", hogy a kormány "piackonform" módon próbálja visszaállamosítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret - erről ír a csütörtökön megjelenő Heti Válasz.

A lap internetes oldalán szerdán megjelent előzetesében emlékeztet arra, hogy a spanyol Grupo ACS óriáscég heteken belül bekebelezi a magyar légikikötőt üzemeltető Budapest Airport (BA) Zrt. fő birtokosát, a német Hochtiefet. Utóbbiban hónapról hónapra növelte részesedését az ibériai cég, és júliusra meglesz az 50 százalék feletti többségi tulajdon. A cikk korábbi hírügynökségi értesülésekre hivatkozva hangsúlyozza: a Grupo ACS még idén értékesíteni kívánja a Hochtief reptér-érdekeltségeit, így a BA Zrt.-t is.

"A spanyol gigavállalat első emberétől, Florentino Péreztől bizonyíthatóan nem áll távol az Orbán Viktorral való párbeszéd. A Real Madrid futballklubot egyaránt Pérez elnökli, s az egyesület épp fél éve jelentette be, hogy az Orbán fémjelezte Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia partnerségével indítana sportiskolát Magyarországon" - olvasható a cikkben.

A cikk emlékeztet: a Fideszben a BA Zrt. 2005-ös magánosítása óta vallják, hogy Ferihegy olyan pótolhatatlan monopólium, amit magyar - vagy legalább a kormány stratégiai céljaihoz lojális - kezekbe kell adni.