Munkahelyteremtésre osztott szét 46 millió forintot Békéscsaba

Vágólapra másolva!
Összesen 46 millió forint pályázati forrást bocsátott a helyi vállalkozások rendelkezésére Békéscsaba önkormányzata, amelyből munkahelyek teremtését remélik.
Vágólapra másolva!

Békéscsaba saját forrásaiból is támogatja a helyi kisvállalkozókat. A város az elmúlt négy évben több mint 130 millió forintot fordított erre a célra - közölte a képviselő-testület gazdasági bizottságának elnöke. A jelenlegi kiírásban összesen 46 millió forintot osztottak szét.

Ferenczy Attila (Fidesz) elmondta, a város azért hozott létre pályázati alapot saját forrásiból négy évvel ezelőtt, hogy segítse a helyi kisvállalkozások munkahely-teremtési törekvéseit és a cégek technológiai fejlesztését.

A városban megközelítőleg hétezer kisvállalkozás működik, és tevékenységükkel alapjaiban befolyásolják a munkaerő-piaci helyzetet.

A most lezáródott pályázati ciklusban összesen 46 millió forint támogatásról döntött a gazdasági bizottság. Ebből a pénzből a vállalkozások harminc új munkahelyet hoztak létre, 37 cégnél pedig technológiai fejlesztésre nyílt lehetőség. Az önkormányzat azzal is segíti a kisvállalkozásokat, hogy kedvezményt ad a tulajdonában álló ingatlanok bérleti díjából.