Idén még nem volt annyi cégfelszámolás, mint májusban

Vágólapra másolva!
Nehéz időszak vár a cégekre, ha az év eleje óta növekvő végelszámolások után a felszámolások emelkedése is megindul. Így kommentálta az Opten céginformációs szolgáltató stratégiai igazgatója, hogy májusban éves csúcsot ért el az újonnan indított felszámolások száma.
Vágólapra másolva!

Ezerhatszáz új eljárás megindításával éves csúcsot ért el az új felszámolások száma májusban. Ez jelentős növekedést jelent, igaz, ezzel párhuzamosan csökkent a végelszámolások száma, bár így is minden idők negyedik legmagasabb havi szintjén voltak - írja közleményében az Opten. "Amennyiben a már év eleje óta kiugróan növekvő végelszámolások után a felszámolások emelkedése is megindul, nagyon nehéz évek várnak a cégvilágra" - kommentálta a legfrissebb adatokat Csorbai Hajnalka, a cég stratégiai igazgatója.

"A végelszámolások lassuló, de még így is magasnak mondható növekedési ütemének hátterében minden bizonnyal továbbra is adminisztratív okok, tipikusan az elmulasztott mérlegleadás miatt elrendelt kényszer-végelszámolási eljárások állnak" - mondta a stratégiai igazgató. A cégalapítási kedv májusban gyakorlatilag stagnált a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva.