Vágólapra másolva!
Többek között az úgynevezett atipikus foglalkoztatás támogatására, a sajátos nevelési igényű gyerekek integrációjának elősegítésére, valamint a különböző hátrányos helyzetű társadalmi csoportok sikeres munkaerő-piaci esélyeinek növelésére lehet pályázati pénzt nyerni az Új Széchenyi-terv humánfejlesztési programjában felkínált 650 milliárd forintból.
Vágólapra másolva!

Az idén közel hétszázmilliárd forint értékben hirdettek pályázatot az Új Széchenyi-tervben humánfejlesztési területen - mondta Palicz Tamás, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Humán Erőforrás Programok irányító hatóságának főigazgatója. Megnyílt például az atipikus foglalkoztatást támogató pályázat több mint kétmilliárd forintos kerete, amelyre egy hónapig lehetett pályázni. A pályázatok között a mikro- és kisvállalkozások munkahelyi képzésére szóló kiírások során a 7,8 milliárd forintos keretből az idén 2,5 milliárd forintot hirdettek meg.

A főigazgató kiemelte: a közoktatás területén még az idén új tartalomfejlesztésekre, hálózatok kialakítására, tehetséggondozásra vagy a sajátos nevelési igényű gyerekek integrációjának elősegítésére jelennek meg pályázatok. A szociális kérdések témakörében a különböző hátrányos helyzetű társadalmi csoportok sikeres munkaerő-piaci esélyeinek növelésére, az elemi rehabilitációs szolgáltatások fejlesztésére, az önkéntesség elterjesztésére lehet majd pénzt nyerni. A szociális feladatok ellátására kevésbé alkalmas bentlakásos intézmények korszerűsítésére és kiváltására 15 milliárd forint áll rendelkezésre.