Napi Gazdaság: Eladó a bükfürdői golfpálya

Vágólapra másolva!
Magyarország első 18 lyukú, nemzetközi minősítésű versenygolfpályáját pályázaton értékesítik, mivel tulajdonosa felszámolás alá került. Az ár egymilliárd forint - írja a Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Egymilliárd forintért eladó Magyarország első 18 lyukú, nemzetközi minősítésű versenygolfpályája, az 1991-ben alakult bükfürdői Birdland Golf & Country Club területén, miután tulajdonosa, a Hungária Golf Ingatlanforgalmazó-Fejlesztő és Üzemeltető (HG) Kft. felszámolás alá került - írta a Napi Gazdaság hétfőn.

A HG felszámolása egy eredménytelenül zárult csődeljárást követően tavaly augusztusban indult el, a pályát most a felszámoló Mátraholding Zrt. hirdette meg eladásra. Az ajánlattételre június 13-án lesz lehetőség.

A lap emlékeztet, hogy a 80 hektáros pálya mellett áll az ötcsillagos, 207 szobás Birdland Golf & Spa Resort szálloda, amely május óta Greenfield Hotel Golf & Spa néven működik. A hotel tavaly októberben került a CIB Bank Zrt. tulajdonába és rövid időn belül kétszer is üzemeltetőt váltott. A területen egy 166 apartmanból álló villaparkot is kialakítottak.