Rendszerhiba miatt akadozott az ATM-es pénzfelvétel

Vágólapra másolva!
Nem lehetett felvenni pénzt egyes bankautomatákból szombaton, aminek az oka a bankok egymás közti átutalási rendszerének hibája volt. Néhány óra után helyreállt a rendszer.
Vágólapra másolva!

Szombat délelőtt 11 órától akadozott a bankok egymás közti átutalásait végző GIRO elszámolási rendszer, ezért idegen automatákból nem lehetett pénzt felvenni. Ez azt jelentette, hogy az ügyfelek csak saját bankjuk automatájából tudtak pénzt felvenni, más szolgáltatóktól nem. Az [origo]-nak névtelenséget kérve nyilatkozó, a részleteket ismerő banki forrás szerint a hiba technikai, nem pénzügyi volt, és délután három órára el is hárították.

A műszaki probléma az MTI információi szerint a Giro Bankkártya Zrt.-nél volt, ezért nem lehetett idegen bank ATM-jéből pénzt felvenni, és idegen bank POS-terminálját sem lehetett használni több órán át.

Az UniCredit Bank ügyfeleivel azt közölte: "Tisztelt ügyfelünk! Tájékoztatjuk, hogy külső szolgáltatónál fellépett műszaki hiba miatt az Unicredit Bank által kibocsátott betéti kártyák jelenleg sem készpénzfelvételre, sem vásárlásra nem használhatóak. A probléma elhárításán a szakemberek dolgoznak. A hiba megszüntetésének pontos idejéről nincs információnk. Az üzemzavar miatti kellemetlenségért türelmét és megértését kérjük."