Magánbefektetőket is bevonnak az új görög mentőcsomagba

Vágólapra másolva!
Újabb görög mentőcsomagról állapodtak meg az euróövezeti vezetők csütörtökön. A 2014-ig szóló csomagról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a Reuters információja szerint magánbefektetők is beszállnak az ország megsegítésébe.
Vágólapra másolva!

Az euróövezet vezető illetékesei elvi megállapodást kötöttek a Görögországnak nyújtandó új mentőcsomagról, ami 2014 közepéig szól. Ezzel sikerül elkerülni Görögország csődjét, vagy adósságának átütemezését.

Az új mentőcsomagba magánbefektetőket is bevonnak - jelentette a Reuters egy meg nem nevezett forrásra hivatkozva, aki azonban ennél sokkal több részletet nem mondott. Így nem tudni az új mentőcsomag összegét, ami a forrás szerint azonban felváltja a tavaly májusban elfogadott 110 milliárd eurós segélyt.

Az informátor szerint az új mentőcsomag részleteit még ki kell dolgozni, mielőtt június 20-án megtartják az euróövezeti pénzügyminisztereinek ülését. A magánbefektetők részvételét korlátozni fogják, hogy elkerüljék a hitelkockázatot, ami veszteséget okozhat a görög részvényeseknek.