Várhatóan napi ötven tonna csoki készül majd az új magyar gyárban

Vágólapra másolva!
Átadták egy új csokoládégyár épületét Úriban, ahol a cég tulajdonosai szerint télen kezdődik meg a gyártás. Az új csokigyárban várhatóan napi ötven tonna csokoládét gyártanak majd, százféle formában. A projekt teljes költségvetése 1 milliárd 200 millió forint.
Vágólapra másolva!

Naponta ötven tonna magyar csokoládé gördülhet le a szalagokról, akár százféle formában Úriban, ahol kedden adták át az új magyar csokoládégyár épületét - közölte a gyár tulajdonosa, a Happy Company Kft. A tulajdonosok tervei szerint a tél folyamán megkezdődik a gyártás. Az üzem közel száz új munkahelyet teremt, és 40-50 beszállítónak ad majd megbízást. A most felavatott épületben, a gyártósorról klasszikus magyar édességek és csokoládék kerülnek majd a fogyasztókhoz - olvasható a cég közleményében.

A cég abban bízik, hogy a beruházás kezdete annak a folyamatnak, amely során a gazdasági körülmények miatt az elmúlt évek során megszűnésre ítélt magyar édesipar új lendületet kap, és számos új, akár tömegtermelésre, akár kézműves termékre szakosodott gyártó kezdi majd meg működését. A száz százalékban magyar tulajdonú cég első emberei fontosnak érzik, hogy a csokoládégyártáshoz a termékportfólió kialakításában szerepet kaptak egykori szerencsi édesipari szakemberek is.

A Happy Company Kft a projekt keretében vásárolt egy kétszáz négyzetméteres inkubátorházat, egy ezer négyzetméteres irodaházat és egy 3000 m2-es termelőcsarnokot épített fel. Az infrastrukturális fejlesztések már a jelenleg érvényes EU-előírások szerint valósultak meg.

A beruházás részben pályázati támogatásból, részben banki finanszírozás útján valósult meg. A cég pályázati úton összesen 500 millió Ft vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt teljes költségvetése, ami az épületet és a vonalas infrastruktúrát tartalmazza, megközelíti a 1 milliárd 200 millió forintot.