Generali: Az emberek többsége nem bízik az állami nyugdíjban

Vágólapra másolva!
Mindenképpen szükséges az öngondoskodás valamilyen formája, mert az állami nyugdíjak nem biztosítják majd a később kívánt életszínvonalat - derül ki a Generali-Providencia Biztosító felméréséből. A megkérdezettek többsége havonta 5-10 ezer forintot tud félretenni későbbi nyugdíja kiegészítésére.
Vágólapra másolva!

Egyre többen látják úgy, hogy a jelenlegi nyugdíjrendszer önmagában hosszú távon nem biztosít megfelelő életszínvonalú időskort, ezért mindenképpen szükséges a pénzügyi öngondoskodás valamilyen formája. A megkérdezettek 62 százaléka biztos benne, hogy várható nyugdíja nem lesz elegendő a kívánt színvonalú életvitelre, és csupán 5 százalék gondolja, hogy nyugdíjából kellő módon meg tud majd élni - derül ki a Generali Biztosító reprezentatív kutatásából.

"Felmérésünk során arra a megállapításra jutottunk, hogy az emberek jelentős része nem bízik már a tisztán állami ellátásban, tudja, hogy saját erejéből is gondoskodnia kellene időskori anyagi függetlenségéről" - mondta Paál Zoltán, a Generali ügyvezető igazgatója a kutatást bemutató konferencián. A lehetséges nyugdíjcélú megtakarítások közül kiemelkedett az önkéntes nyugdíjpénztár és a nyugdíjcélú életbiztosítás, minden negyedik megkérdezett az egyszerű bankbetétet is a megtakarítási formák között említette. A nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezők 60 százaléka havonta 5-10 ezer forint közötti összeget tud félretenni erre a célra. Húszezer forint feletti összeget a megkérdezettek mindössze 16 százaléka tud megspórolni.