A reformcsomag is segítette az OTP-t a csúcsdöntésben

otp bank
Vágólapra másolva!
A kedvező nemzetközi hangulat mellett a magyar reformcsomagról megjelent részletek miatt javult az OTP-részvény megítélése. Az árfolyam idei csúcsára emelkedett szerdán.
Vágólapra másolva!

Szerdán délelőtt fél 11 körül 6430 forintnál tartott az OTP Bank árfolyama a budapesti tőzsdén, ilyen magas szinten pedig az idén még nem járt a bankpapír. A vezető papírok közül a Mol 0,5 százalékos pluszban, 24 665 forintnál járt ekkor; a Richter jegyzése 0,4 százalékos többlettel 37 970 forint körül mozgott. A Magyar Telekom a többiekkel szemben gyengült, 0,6 százalékkal 605 forintra.

Kuti Ákos, az Equilor vezető részvényelemzője elmondta: az OTP esetében néhány napos eltéréstől eltekintve éves csúcsról is beszélhetünk, a bankpapír ugyanis tavaly májusban volt utoljára 6400 forint körüli szinten, pontosan egy évvel ezelőtt még 7000 forint körüli árfolyamon mozgott. Kuti Ákos azt is elmondta, hogy a többi vezető részvény esetében nem beszélhetünk az OTP-nél látható kiugró teljesítményről, azok ugyanis az utóbbi napokban, hetekben inkább szűk sávban mozognak.

"A bankpapír jó teljesítménye elsősorban a kedvező nemzetközi hangulatnak köszönhető. Hozzájárul az erősödéshez az is, hogy az elmúlt napokban, hetekben újabb részletek jelentek meg a kormány reformcsomagjáról, ráadásul a piaci pletykák szerint a kormány és a bankok képviselőinek sikerült megállapodniuk a devizahiteleseknek szánt csomagról. Bár a konkrét megegyezésről nem érkezett hivatalos tájékoztatás, és a kormány reformlépéseiről is hiányoznak részletek, de az említett tényezők miatt kevésbé kockázatos papír az OTP a befektetők számára, ezért egyre többen sorakoznak fel a vásárlói oldalon" - tette hozzá Kuti Ákos. A Raiffeisen szerdai részvénypiaci hírlevele szerint is a nemzetközi jó hangulattal és a magyar piac mostani kedvező megítélésével magyarázható az OTP drágulása, és a bank szakértői szerint tovább emelkedhet a bankpapír árfolyama.