Hétezer állás szűnik meg a Nokiánál

Vágólapra másolva!
Takarékossági intézkedések és átszervezés miatt összesen hétezer állás szűnik meg a Nokiánál 2012 végéig. A finn cégnél Dániában, Finnországban és Nagy-Britanniában várható nagyobb arányú leépítés. A Nokia részesedése az elmúlt években folyamatosan zuhan, mert a cég lemaradt az okostelefonok piacán zajló versenyben.
Vágólapra másolva!

Négyezer embert elküldenek, háromezret pedig kiszerveznek a világ egyik vezető mobiltelefon-gyártójánál, a Nokiánál 2012 végéig - írja a BBC brit közszolgálati médium. A finn cég bejelentette, hogy átszervezés miatt küldik el az embereket, és a vállalat ismét az okostelefonokra koncentrál majd. A Nokia közölte, hogy nagyrészt Dániában, Finnországban és Nagy-Britanniában várható nagyobb arányú leépítés.

A Reuters hírügynökség azt írja, hogy a Nokia "stratégai együttműködésre" lép az Accenture céggel, ami részben azt jelenti majd, hogy mintegy 3 ezer Nokia-alkalmazott kerül át a technológiai konzultációs vállalathoz. A továbbiakban az Accenture szolgálja majd ki a Nokia-készülékekben használt Symbian operációs rendszert.


"Ez a bonyolult valóság, és kollégáinkkal olyan programon dolgozunk, amelynek révén hosszú távon újra alkalmazni tudjuk a tehetséges embereket a Nokiánál" - mondta a cég elnöke, Stephen Elop.

A Nokia piaci részesedése az elmúlt években folyamatosan esik vissza, főleg az Apple iPhone-jai, valamint más okotelefonok népszerűsége miatt. A finn cég úgy próbálta felvenni a versenyt, hogy februárban megállapodott a Microsoft céggel arról, hogy okostelefonjaiban már az amerikai cég szoftverét alkalmazza majd a Symbian operációs rendszer helyett.