A standolás felülvizsgálatát ígéri a kormány a vendéglátósoknak

Vágólapra másolva!
Felülvizsgálja a standolás rendszerét a kormány - ígérte a vendéglátóipari ágazatnak a Nemzetgazdasági Minisztérium. A tárca a dohányzás szigorítása után adminisztratív könnyítéssel segítené az ágazatot.
Vágólapra másolva!

A nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló törvény módosításának elfogadásával egyidejűleg a Nemzetgazdasági Minisztérium áttekinti a vendéglátás helyzetét, és a vendéglátóhelyek forgalmát javító, adminisztrációs terheiket csökkentő intézkedéseket készítenek elő - közölte a minisztérium.

Az NGM szerint a kormány egyeztet a szakmai szervezetekkel, amelyek többek között azt kérték, hogy vizsgálják felül a havi leltározás (standolás) szabályát, s ennek a minisztérium eleget tesz.

Az országgyűlés kedden döntött a dohányzás szigorításáról. E szerint jövő januártól tilos lesz a nyilvánosság számára elérhető, zárt helyeken a dohányzás. A vendéglátóipar attól tart, hogy visszaesik a vendéglátósok forgalma, ami munkahelyeket és állami bevételeket kockáztat.