Millenniumi díjat kapott a 77 Elektronika nevű családi vállalkozás

Vágólapra másolva!
A szellemi tulajdonjog védelméért kapott elismerést a teljesen magyar tulajdonban lévő 77 Elektronika családi vállalkozás.
Vágólapra másolva!

Az ENSZ által meghirdetett szellemi tulajdon világnap alkalmából kiosztották a szellemitulajdon-védelemben élen járóknak a Millenniumi díjakat. Az iparjogvédelmi tudatosság érvényesítése és a szellemi tulajdon védelmében tett erőfeszítéseiért az idei évben a 77 Elektronika Kft. is megkapta az elismerést.

A teljes mértékben magyar tulajdonú családi vállalkozás közlése szerint közel negyven iparjogvédelmi bejelentés tett, portfóliójában több megadott szabadalom és mintegy húsz érvényes védjegy szerepel.

Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója az átadón azt mondta: "saját fejlesztésű vércukormérő és vizeletelemző készülékeinket betegek ezrei, laboratóriumok százai használják nap mint nap. Számunkra ez a bizonyítéka annak, hogy egy jó ötlettel és sok befektetett munkával a hazai szabadalmakból idővel piacképes és nemzetközileg is versenyképes termékek születhetnek."

A díjazottak között volt még a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem, az MTA Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézete és a Typotex Elektronikus Könyvkiadó is.