Egymillió eurós nyeremény az XTB tőzsdejátékán

strukturális reformok, elemzői várakozások, pénzügyi elemző, tőzsde, részvényárfolyamok, gazdaság
Vágólapra másolva!
Befektetési játékot indít egy szolgáltató cég Magyarországon és másik tizenegy európai országban. A négy hétig tartó, virtuális pénzzel történő kereskedési verseny győztese egymillió eurót kap. A hasonló versenyeket általában amatőrök nyerik.
Vágólapra másolva!

Egytucat európai országban indítja el idei virtuális befektetési játékát az XTB nevű, online tőzsdei és devizapiaci szolgáltató cég. A verseny fődíja egymillió euró - közölte a társaság keddi sajtótájékoztatóján.

A játék a valós piaci folyamatok alapján, de igazi pénz kockáztatása nélkül folyik majd, négy héten, heti öt napon át, május 2. és 27. között. Deviza-, részvény- és opciós kereskedés kategóriában, 10-10 ezer (virtuális) euró alaptőkével lehet indulni, a győztes az összesített legjobb eredményt elérő játékos lesz. A fődíj mellett a három kategória első helyezettjét is jutalmazzák.

A kéthetes bemelegítő időszak április 18-án elindult, azaz a regisztrálás után már lehet kereskedni, de az éles verseny előtt az összes virtuális számlát visszaállítják a kezdő összegre. Egy résztvevőnek egy számlája lehet, az automatikus kereskedést bonyolító programok használata nem engedélyezett.

Magyarországon kívül Angliában, Ausztriában, Csehországban, Franciaországban, Hollandiában, Lengyelországban, Németországban, Portugáliában, Romániában, Spanyolországban és Szlovákiában érhető el a játék. Az egyes országok egymás ellen is versenyeznek, sőt a szervezők a játék lezárultával a kereskedési szokások és stratégiák nemzeti sajátosságok szerinti összehasonlítását is tervezik.

Az XTB eddig 15 hasonló versenyt szervezett, és egyiket sem profi kereskedő nyerte, noha ugyanúgy benevezhettek, mint az amatőrök. Az egyetlen magyarországi vetélkedőn tavaly több mint 12 ezren indultak, az XTB magyar képviselete most legalább 20 ezres hazai létszámot vár. A nevezés ingyenes, feltétele a 18 év feletti életkor.

A XTB-t 2002-ben, Lengyelországban alapították, ma világszerte 17 országban működik. Kelet-Közép-Európában a legnagyobb független szolgáltatónak számít a maga területén, havonta 20 milliárd eurós forgalmat bonyolít, több mint 30 ezer ügyféllel.