Megijedtek a Wall Street-i befektetők a Google megugrott kiadásaitól

Vágólapra másolva!
Estek a Google részvényei a New York-i tőzsdén, miután a cég közzétette első negyedéves gyorsjelentését, amelyben nyeresége ellenére meredeken emelkedtek az óriásvállalat kiadásai is. Ez az első jelentés azóta, hogy a cég társalapítója, Larry Page visszatért a vezetőségbe.
Vágólapra másolva!

Ötvennégy százalékkal, 2,84 milliárd dollárra ugrottak meg a Google kiadásai az első negyedéves gyorsjelentés szerint, amely beárnyékolja azt, hogy majdnem húsz százalékkal, 2,3 milliárd dollárra nőtt az internetes óriásvállalat nyeresége - írja a Telegraph című brit napilap.

Larry Page, aki tizenhárom éve Sergey Brinnel együtt alapította a Google-t, ebben a hónapban tért vissza a cég menedzsmentjébe, és már korábban jelezte, hogy kutatásra és munkaerőre mindenképpen költeni fognak, azért, hogy versenyben tudjanak maradni az olyan riválisaikkal, mint a Facebook vagy az Apple. A Google, amelynél több mint 26 ezren dolgoznak, még hatezer embert akar felvenni az idén.

Larry Page elég világosan közölte, hogy növekedni fognak a költségek - mondta az egyik elemző a The Telegraphnak. Ha a költségeket betervezték és azok a jövőben bevételi oldalon is megjelennek, akkor Page-nek igaza lesz. Ha azonban a kiadásokat nem tudják bevételre fordítani, akkor fegyelmezetlen költekezés lesz az egészből - mondta az elemző. Más szakértők várakozásai szerint Larry Page figyelme a rövid távú bevételek helyett inkább az olyan új területek felé fog fordulni, mint a mobilhirdetések és a közösségi média.