Magyarországra hozza európai ellátó központját a Huawei

Vágólapra másolva!
Magyarország a Huawei kínai vállalat második legnagyobb ellátó országa lehet, miután a cég vezetése úgy döntött, hogy az országba telepíti európai ellátó központját. A cég szerint a fejlett logisztikai háttér, a jó elhelyezkedés és a magas színvonalú szaktudás miatt választották Magyarországot.
Vágólapra másolva!

A Huawei vállalat úgy döntött, hogy európai ellátó központjuk Magyarországon kezdi meg a tömeggyártást - jelentette be Gavin Dai, a Huawei Technologies Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. A kínai vállalat közleménye szerint Magyarország a Huawei második legnagyobb ellátó bázisa lett a világon, és egyben kulcsfontosságú térséggé lépett elő a cég külföldi befektetései és partnerei között.

A Huawei Európai Ellátó Központ (Huawei Europe Supply Center, ESC) 2009 májusában alakult 20 hónapos próbaidőre, azzal a céllal, hogy teljes ellátó hálózatot építsen ki a cég távközlési berendezéseinek. A központ a cég termékeinek Európában, Észak-Afrikában és a Közel-Keleten zajló forgalmazására, gyártására és logisztikájára jött létre, illetve hogy majd a későbbiekben a FÁK és Észak-Amerika piaci igényeinek kielégítését is szolgálja. 2010-ben az Európai Ellátó Központ exportja mintegy 600 millió dollárt tett ki, amely 2011-ben várhatóan 100 százalékkal növekszik - írta a vállalat.

"Magyarország mindig is rendkívül fontos piac volt a Huawei számára. Egyedülálló elhelyezkedése, fejlett logisztikai adottságai és magas szintű műszaki szaktudással rendelkező emberi erőforrásai tették híressé" - mondta Gavin Dai.

"A Huawei jövőbeli fejlődése szempontjából stratégiai jelentőségű lépést tettünk Európában, és ezzel az ügyes kezű magyar munkások számára nagy számban biztosítunk munkahelyeket, a helyi kisvállalkozásoknak, beszállítóknak pedig üzleti lehetőségeket" - tette hozzá.