Két hétre leállnak a Sony gyárai Japánban

Vágólapra másolva!
A Sony Corportaion bejelentette, hogy két hét rendkívüli szabadságra küldi dolgozóit Japánban a márciusi természeti katasztrófa által okozott energiahiány miatt. A cég nyáron tervezi az ideiglenes leállást - írja a BBC.
Vágólapra másolva!

A Japánban március elején bekövetkezett atombaleset miatt jelenleg több erőműben felfüggesztették az áramtermelést. A japán kormány pedig kötelezte az országban működő vállalatokat és az állampolgárokat, hogy kevesebb energiát használjanak. A BBC szerint a japán áramellátás biztonságát nem lehet rövid időn belül rendezni, ráadásul az energiafogyasztás nyáron mindig magasabb, mint télen. Ezért döntött úgy a Sony, hogy rendhagyó módon kétheti szabadságra küldi az összes japán gyárának dolgozóit.

George Boyd, az elektronikai nagyvállalat szóvivője közölte, át kell szervezni a cég tevékenységét energiatakarékossági szempontoknak megfelelően - írja a BBC. Az egyik módszer erre az lenne, ha előrébb hoznák a dolgozók munkaidejét. A Sony szerint az őszi-téli állami ünnepek előbbre hozásával is hatékonyabbá válhatna a munka, a munkaszünetet az év második felében kellene ledolgozniuk a munkásoknak.