Adókedvezményt kapnak az államadósság-csökkentő alapba befizetők

Vágólapra másolva!
A magánszemélyek a személyi jövedelemadó alapjából, a cégek a társasági adóalapból írhatják majd le az államadósság-csökkentő alapba befizetett összeget, akár teljes egészében - mondta Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a TV2 reggeli műsorában.
Vágólapra másolva!

Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a szerdai kormányülés után jelentette be, hogy létrehozták az "Összefogás az államadósság ellen" nevet viselő alapot. Az alapot Rédly Elemér győri katolikus plébános indította el egymillió forintos tőkével. Az alapba azok fizethetnek be, akik saját forrásaikkal is hozzájárulnának az államadósság csökkentéséhez.

Szíjjártó a TV2 reggeli műsorában, a Mokkában péntek reggel elmondta, hogy erről a nemzetgazdasági miniszter terjeszt majd be egy törvényjavaslatot. Ebben szerepel majd az is, hogy adókedvezményt kapnak azok, akik az alapba pénzt fizetnek be.

A szóvivő szerint a "lehető legnagyobb kedvezményt" kívánják megadni, ami akár azt is jelentheti, hogy az összeget "teljesen le lehet majd írni az adóalapból". A magánszemélyek a személyi-jövedelemadó alapjából, a cégek a társasági adóalapból írhatják majd le az államadósság-csökkentő alapba befizetett összeget.

A miniszterelnök szóvivője a műsorban elmondta azt is, hogy az alapba befizetett összegek teljes egészében a Nyugdíjreform és Államadósság-csökkentő Alapba kerülnek, a befizetéstől számított három napon belül.