Megvált egy brit bank a főnöke fizetését sokalló alkalmazottjától

Vágólapra másolva!
Megvált egyik alkalmazottjától egy brit bank, miután a nő a Facebookon közölte, hogy mennyit keres a bank vezetője. A bank szerint a nő szerződése lejárt, ő viszont azt állítja, hogy kirúgták. A nő azon háborodott fel, hogy a vezérigazgató 4000 fontot keres óránként, szemben az ő 7 fontjával.
Vágólapra másolva!

A brit Lloyd Bank alkalmazottja a Facebookon közölte, hogy mennyit keres a bankhoz érkező új vezérigazgató. Azt írta: "Az LGB új vezérigazgatója 4000 fontot keres óránként. Én hetet. Ez aztán fair." António Horta Osório vezérigazgató több mint 13 millió font fizetést kap évente, a spanyol Santander banktól érkezett. A portugál bankárnak ezenkívül jár még évi 900 ezer fontos nyugdíjhozzájárulás.

Az üzenet kiposztolása után nem sokkal szerződést bontottak a 37 éves nővel - írja a Daily Mail. "Nem hiszem el, hogy ilyen megdöbbentő módon bántak velem, egy olyan dolog miatt, amit a munkán kívül teszek" - idézi a brit lap a nőt. "Ebédelni mentem, és amikor visszaértem az irodába, az egyik barátom azt mondta, hogy az előző esti facebookos kiírásomról beszélnek a főnökök". A nő azt állítja, nem akart felfedni bizalmas információt. "A csoportvezetőm megkérdezte, hogy miért írtam ki ezt a dolgot. Aztán jött a közvetlen főnököm és közölte, hogy csalódott bennem. Azt mondta, kirúgattam magam a cégtől" - mondta a nő.

A bank szóvivője ezzel szemben azt mondta, nem tudtak a facebookos bejegyzésről. A nőt egy ügynökségen keresztül alkalmazták, határozott idejű szerződéssel. A munka, amire felvették, véget ért, ezért megkapta a felmondását.