Napi Gazdaság: Több százmillióba kerül a reptérkeresztelés

Vágólapra másolva!
A BKV-nak és a MÁV-nak át kell írnia a megállók nevét, a közútkezelőknek táblákat kell cserélnie, és az üzemeltető Budapest Airportnak a hivatalos papírjait is le kell cserélni - írja a hétfői Napi Gazdaság.
Vágólapra másolva!

Több százmillió vagy akár egymilliárd forintnál is többe kerülhet, hogy átkeresztelték a budapesti légikikötőt - írta hétfői számában a Napi Gazdaság. A gazdasági napilap írása szerint a BKV-nak és a MÁV-nak is át kell írnia a megállók nevét, és a közút kezelőjének is kell majd tábláit cserélnie.

A repteret működtető cég is módosítja elnevezését Budapest Airportról Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret Üzemeltető Zrt.-re, ezért az általa használt különböző hivatalos papírjainak fejlécét is meg kell változtatnia. A reptér homlokzatáról már lekerültek a Ferihegy feliratok, és csak az 1-es, illetve a 2-es számok jelzik a terminálokat. A repülőtér IATA-kódja nem változik, az továbbra is BUD.

Az új név már hivatalos, és az erről szóló módosítás is megjelent már a Magyar Közlönyben, de ezt követően a Magyar Tudományos Akadémiának is engedélyeznie kell a név használatát, mivel Liszt Ferenc neve védett.