Magyar Nemzet: A Tescónál előre tudhatnak a hatósági ellenőrzésekről

Vágólapra másolva!
Egy, a Magyar Nemzethez eljuttatott belső körlevél szerint a Tescónál pontosan tudják, hogy mikor, és mit fog ellenőrizni az áruházban a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
Vágólapra másolva!

A Tescónál előre tudják, hogy mikor és milyen termékeket ellenőriz a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) - állítja hétfői számában a Magyar Nemzet a birtokába jutott egyik körlevélre hivatkozva.

A lap közlése szerint a levelet a multinacionális vállalat budaörsi központjából küldték szét az ötezer négyzetméteres hipermarketek vezetőinek. A Magyar Nemzet szó szerint közli annak tartalmát, tételesen felsorolva, hogy az NFH ellenőrzése mire terjed ki. (A körlevél szerint például a vákuumcsomagolt szalámik súlyának újramérésérére kell számítani, de arra is, hogy ellenőrzik, a vásárlók számára jól látható helyen van- e feltűntetve az áruházat védő cég neve).

A hatóság szóvivője, Fülöp Zsófia a lapnak azt mondta: A honlapjukon minden évben közzéteszik ellenőrzési és vizsgálati programjukat, ami általános jellegű és mindenki számára hozzáférhető. A lapnak arra a felvetésére, hogy a cég levele konkrétumokat tartalmazott, a szóvivő azt mondta: A vállalatnak már lehetnek tapasztalatai a korábbi ellenőrzések és kiszabott büntetések alapján.

A lapnak a Tesco megkérdezett képviselője is az NFH honlapján közzétett vizsgálati programra hivatkozott, valamint arra, hogy a különböző áruházakban végzett korábbi vizsgálatokból levont következtetéseket továbbítják a többi áruház számára is.