Ablakmosóval félmilliárdos adócsalást elkövetőket kaptak el a vámosok

Vágólapra másolva!
A pénzügyőrök által leleplezett cég nagy mennyiségű szélvédőmosó folyadékot szállított Szlovákiába, majd onnan visszahozták az árut, és eladták Magyarországon.
Vágólapra másolva!

Mintegy félmilliárdos adócsalás miatt zárolták egy cég számláját a pénzügyőrök - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal csütörtökön. A nyomozók több helyen is házkutatást tartottak Pest megyében, mely során a számlán található pénz mellett a cég Mercedesét, valamint teljes árukészletét is lefoglalták. "Ezekből a teljes adóhiányt fedezni lehet" - közölte a NAV.

A közlemény szerint az elkövetők 2008 végétől két hónapon át nagy mennyiségű szélvédőmosó folyadékot szállítottak Szlovákiába, majd az árut fiktív papírokkal visszaszállították Magyarországra, és továbbadták más cégeknek.

Az árut Szlovákiából Magyarországra "szállító" és Magyarországon értékesítő cég hamis áfabevallást készített, bizonyos időszakokban pedig egyáltalán nem nyújtott be adóbevallást, így 2009-től 2010 végéig a cég majdnem ötszázmillió forintos adóhiányt halmozott fel. A cég vezetője előzetes letartóztatásba került, akár nyolc év börtönt is kaphat.