Végrehajtást kérne a biztonsági őrök szakszervezete a Group 4 ellen

Vágólapra másolva!
Azzal vádolja a pénzszállítók és biztonsági őrök szakszervezete az egyik legnagyobb hazai biztonsági céget, hogy figyelmen kívül hagyja a Legfelsőbb Bíróság határozatát a bértárgyalásokról. A szakszervezet pénteken demonstrációt tart a Group 4 székháza előtt, és attól sem riad vissza, hogy végrehajtással kényszerítse ki a jogait.
Vágólapra másolva!

A Legfelsőbb Bíróság (LB) ítélete ellenére sem hajlandó bevonni a bértárgyalásokba a munkavállalók érdekképviseletét a Group 4 Készpénzlogisztikai Kft. - állítja az [origo]-hoz csütörtökön eljuttatott közleményében az Értékszállítási és Őrzésvédelmi Dolgozók Szakszervezete (ÉŐDSZ). A szakszervezet pénteken demonstrációt tart a cég székháza előtt.

"Az ÉŐDSZ több mint tíz éve pereskedik a Group 4-gyel, amelyet már több jogerős ítélet kötelezett arra, hogy vonja be az egyeztetésekbe az ÉŐDSZ-t. A biztonsági cég végül felülvizsgálati kérelmet nyújtott be, legutóbb viszont az LB is a szakszervezetnek adott igazat. Ennek ellenére nem változott a helyzet, pedig korábban a munkaügyi hatóság is többször elmarasztalta már a Group 4-et" - állította telefonos megkeresésünkre Csánics Sándor, az ÉŐDSZ elnöke.

Arra a kérdésre, hogy a tüntetésen kívül milyen lehetőségei vannak a szakszervezetnek, Csánics Sándor kijelentette, ha máshogy nem megy, végrehajtást fognak kérni a bíróságtól. "Ez azt jelentené, hogy a rendőrök segítenek bejutni a szakszervezet képviselőjének a bértárgyalásra. Láttam már ilyet máshol is" - jelentette ki.

A Group 4 Holdingnál azt közölték, hogy a vállalat semmilyen formában nem kommentálja az ügyet, a Group 4 Készpénzlogisztikai Kft.-től pedig későbbre ígértek visszahívást.