Elbukta tizenegymilliárdos perét a Lehman Brothers

lehman brothers
Vágólapra másolva!
A bíróság szabályosnak ítélte a Lehman Brothers befektetési bank 2008-as felvásárlását. A Lehman 11 milliárd dolláros pert indított a vélt szabálytalanságok miatt a felvásárló Barclays ellen.
Vágólapra másolva!

Bár tartalmazott hibákat, összességében szabályos volt a Lehman Brothers többségi tulajdonának 2008-as felvásárlása - számolt be a Guardian honlapja egy New York-i bíróság ítéletéről. A Lehman Brothers befektetési bankot 2008 szeptemberében, a jelzáloghitel-válság csúcspontján vette meg a Barclays 1,85 milliárd dollárért, az után, hogy a Lehman csődvédelmet kért.

A Lehman szerint a gyorsan lebonyolított tranzakció számos szabályt megsértett, emiatt 11 milliárd dollárra perelte be a Barclayst. "Az eladási folyamat talán nem volt tökéletes, de az adott körülmények között megfelelő volt" - mondta döntéséről az ítéletet meghozó bíró.

A Lehman a legnagyobb pénzintézet volt, amely elbukott a gazdasági világválságban, csődbe jutása az egyik legjelentősebb eseménye volt a válságnak. A BBC szerint sokan úgy látják, hogy ez a tranzakció megmentette a nemzetközi bankrendszert.