Vágólapra másolva!
Összesen 1216 milliárd forintot szedett be 2010-ben a Vám- és Pénzügyőrség. Ez a központi költségvetés bevételeinek 12 százalékát jelentette.
Vágólapra másolva!

A Vám- és Pénzügyőrség (VP) 2010-ben 1216 milliárd forintot szedett be, amely a központi költségvetés tavalyi bevételeinek 12 százaléka, míg 2009-ben 1267 milliárd forint volt ez az összeg, amely a központi büdzsé bevételeinek 15,23 százalékát jelentette - mondta Béndek József pénzügyőr altábornagy, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) vám- és pénzügyőri szakmai elnökhelyettese szerdán Budapesten.

A NAV Közép-Magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóságának sajtótájékoztatóján Szabó Károly főigazgató azt mondta, hogy a VP bevételeiből a legnagyobb részt, 1043 milliárd forintot a régiós vámszervek teljesítettek tavaly, az idei terv pedig 1074 milliárd forint.

Béndek József szerint a VP-APEH integráció keretében tavaly átszervezést hajtottak végre, a szolgálati nyugdíjra jogosultak jelentős része - 472 munkatárs - nem fogadta el a felajánlott beosztást, ezért szolgálati viszonyukat megszüntették, és nyugállományba helyezik őket. Azt is elmondta, hogy január elsejével összesen 507-en távoztak a szervezettől, közülük sokan még felmondásukat töltik.