Válság idején is jól ment az orvosi eszközöket gyártó családi vállalkozásnak

Vágólapra másolva!
A tavalyi kínai és dél-amerikai terjeszkedés nagyban szerepet játszott abban, hogy a válság ellenére is 10 százalékkal 9,3 milliárd forintra nőtt a 25 éve alapított, orvosi műszereket gyártó 77 Elektronika Kft. bevétele.
Vágólapra másolva!

Az idén 25 éves családi cég saját fejlesztésű és gyártású orvosdiagnosztikai eszközeit a világ 72 országába exportálja, a tavalyi évben Kínában és a dél-amerikai kontinensen érték el a legnagyobb áttörést - írta a cég közleményében.

Az előzetes adatok alapján 2010-ben mintegy 800 millió forintos, közel 10 százalékos árbevétel-növekedést ért el a saját fejlesztésű orvosdiagnosztikai eszközöket gyártó, száz százalékban hazai tulajdonú high-tech vállalkozás, a 77 Elektronika Kft.

A magyarországi vércukormérő-piacon vezető szerepet betöltő cég belföldi és exportforgalmát egyaránt növelni tudta az előző évhez képest, összesen több mint 9,3 milliárd forintos árbevételt érve el.

"A siker kulcsát azonban főként abban látom, hogy fejlesztésorientált családi vállalkozásként az elmúlt 25 évben mindig az innovációt és az állandó, megbízható minőséget tartottuk fő alapelveinknek. Évről évre az árbevételünk 8-9 százalékát forgatjuk vissza a fejlesztéseinkbe, ennek köszönhetően a gazdasági válság ellenére is növekedni tudtunk" - mondta Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatója.