A BKV is lefújta a midibusztendert

Vágólapra másolva!
Azután, hogy január elején a Közbeszerzési Döntőbizottság megsemmisítette a BKV midibusztenderének végeredményét, csütörtökön a BKV is eredménytelennek nyilvánította a kiírást. Így továbbra is a régi Ikarus-buszok közlekednek a budai várban.
Vágólapra másolva!

Érvénytelenné nyilvánította a midibusztendert és nem köt szerződést a BKV a közforgalmú autóbuszok alvállalkozásban történő üzemeltetésére, mondván még nem hagyták jóvá a társaság idei költségvetését. A BKV közleménye szerint a döntés előtt konzultáltak a fővárosi önkormányzattal, és értékelték a Fővárosi Közgyűlés határozatait is.

Január elején a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) megsemmisítette a BKV midibusztenderének végeredményét, és 900 ezer forint igazgatási szolgáltatási díj megfizetésére kötelezte a közlekedési társaságot. A KDB helyt adott a Vértes Volán azon panaszának, hogy a BKV nem győződött meg az Orangeways kirívóan alacsony ajánlati árának megalapozottságáról, és ezzel megsértette a közbeszerzési törvényt.

A BKV tavaly november 19-én jelentette be, hogy midibusz-üzemeltetési tenderét az Orangeways nyerte meg. A döntés ellen a BKV buszos szakszervezeteinek egy része tiltakozott, mert szerintük hosszabb távon romlanak a munkavállalók foglalkoztatási feltételei és romlik a szolgáltatás minősége is.

Az Orangeways 8 méter hosszúságú, elsőajtós felszállási rendre is alkalmas alacsonypadlós, légkondicionált buszokkal pályázott, amelyek 2011 végéig fokozatosan állnának forgalomba, felváltva a jelenleg közlekedő 16 éves Ikarus 405 típusú midibuszokat. Az ajánlat szerint a buszok üzemeltetési költsége 379 forint kilométerenként, míg az Ikarusokat kilométerenként 541 forintból tartják fenn.

A BKV mostani döntése azt jelenti, hogy továbbra is az Ikarus 405-ös midibuszok közlekednek több vonalon, például a budai várban, a 16-os vonalain, a Rózsadombon és az Infoparkban is.