Világgazdaság: Csődvédelembe menekül az Electro World

Vágólapra másolva!
Már nem tudja törleszteni adósságait, ezért heteken belül csődvédelemért folyamodik az Electro World Magyarország Kft. (EWM) - értesült a Világgazdaság. Ezzel a cég időt nyerne, hogy szakmai befektetőt találjon.
Vágólapra másolva!

Rövidesen csődvédelmet kér maga ellen az Electro World Magyarország Kft., amely hétfő óta nem működteti a budakalászi áruházat - tudta meg Polgár Csabától, a társaság igazgatóságának elnökétől a Világgazdaság. Polgár elmondása szerint a csődvédelem elkerülhetetlen, ami azt jelenti, hogy az EWM a normál működési költségek kifizetése után nem tudja törleszteni az adósságait.

Az igazgatóság elnöke szerint a cél a megegyezés és a tartozások kifizetése, és nem az Electro World Magyarország felszámolása. A csődvédelem intézménye azt a célt szolgálja, hogy a minimum 90 napos csődvédelmi időszak alatt (ami a hitelezőkkel való megegyezés esetén kiterjeszthető akár egy évre is) újabb kilábalási terv készüljön a hitelezők és a bankok bevonásával.

Polgár Csaba szerint van olyan üzleti partnere az EWM-nek, amelynek támogatásával jelentős ingatlanbiztosítékot tudnak felajánlani a céget finanszírozó banknak. Eddig ugyanis a bankok nagyobb biztosítékot kértek az elektronikai áruházlánctól, mert az árukészletet nem tartották elegendőnek.