Növeli a földgázkitermelést a JKX Magyarországon

Vágólapra másolva!
Együttműködési megállapodást kötött a JKX Oil and Gas földgázkitermeléssel foglalkozó cég és a Magyar Horizont Energia. Új kutak nyílhatnak Hernádon és Túrkevén.
Vágólapra másolva!

Növeli Magyarországi jelenlétét a JKX Oil and Gas. A földgázkitermeléssel foglalkozó brit cég együttműködési megállapodást kötött a Magyar Horizont Energiával (MHE). Terveik szerint hét új kutat nyitnának Túrkeve környékén, de a Hernádon lévő kutak termelését is növelnék.

A korábban főleg az ukrán és orosz piacon működő MHE és a most szintén Magyarországon fejlesztő JKX lépéséről a Matrix Group elemzője úgy véli, hogy a földgázkitermelésre hazánk egyre ideálisabb terep. "Magyarország jelenleg nem tölt be fontos szerepet a JKX stratégiájában, de úgy tűnik, hogy a cég egyre aktívabb lesz a térségben. A céget érintő ukrán adóváltozások fényében logikusabb olyan helyen kutatni, ahol kedvezőbb a pénzügyi környezet, és magasabb a gáz ára" - mondta.

A JKX 2008-ban bukkant földgázra Magyarországon. A JKX a londoni értéktőzsdén jegyzett cég. Licencekkel rendelkezik Magyarországon kívül Oroszországban, Ukrajnában, Grúziában, Bulgáriában, Törökországban, Szlovákiában és az Egyesült Államokban.