A belügyminiszter rendezheti a ferihegyi taxisvitát

Vágólapra másolva!
Levélben kéri a belügyminiszter segítségét a repülőteret üzemeltető Budapest Airport, mert a korábbi reptéri taxitársaság, a Zóna Taxi aláígér a jelenlegi Főtaxi árainak.
Vágólapra másolva!

A közrend helyreállításában való közreműködésben kérte Pintér Sándor belügyminiszter segítségét a Budapest Airport Zrt. (BA) a Ferihegyi taxiügyben - közölte a repülőteret üzemeltető társaság kommunikációs igazgatója. Hardy Mihály az MTI-nek elmondta, hogy a - korábban a ferihegyi drosztokat szerződés alapján használó - Zóna taxijai tilosban parkolnak, dolgozói zaklatják az utasokat, és az árban aláígérnek a jelenlegi szerződött partnernek, a Főtaxinak.

A repülőtéri taxitendert tavaly ősszel nyerte meg a Főtaxi, amely december eleje óta szolgálja ki a Ferihegyre érkező utasokat. A Főtaxi december 7-én hajnalban vette át a drosztokat Ferihegyen, de a Zóna Taxi továbbra sem ismeri el a reptéri szerződés felmondását. A Zóna Taxi megtámadta a taxitendert, mert szerintük a BA jogtalanul járt el, amikor előzetes tárgyalásokat folytatott taxis cégekkel. A taxitenderrel kapcsolatos cikkeinket itt olvashatja.