Alig moccant szerdán a budapesti tőzsdeindex

Vágólapra másolva!
Enyhe emelkedéssel zárta a szerdai napot a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX. A vezető részvények ára vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 12,99 pontos, 0,06 százalékos emelkedéssel, 23 099,44 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 20,9 milliárd forint volt, a vezető részvények ára vegyesen alakult az előző napi záráshoz képest. Az elemzők szerint hektikus nap volt a budapesti tőzsdén, a legfontosabb történés pedig a forint erősödése volt.

A Mol árfolyama 260 forinttal 22 500 forintra csökkent, az OTP-részvények ára pedig 57 forinttal 5795 forintra erősödött. A Magyar Telekom 3 forinttal 544 forintra drágult, a Richter-papírok árfolyama pedig 5 forinttal 42 500 forintra csökkent.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint az ország nemzetközi gazdasági megítélése egyelőre még pozitív, a bizalom napról napra növekszik, ez pedig a részvényárfolyamokon is látszódhat. Csáky Attila, az UniCredit Bank Hungary Zrt. kereskedési igazgatója szerint a nemzetközi eseményeknek megfelelően alakult a budapesti kereskedés, a magyar piacnak az amerikai és az európai tőzsdék adták az irányt, az egyiptomi eseményeket pedig a világpiacok jelenleg izoláltan kezelik.

Csáky szerint a forint erősödése nagyon jó makrokörnyezetet biztosít az OTP-részvényeknek. Szerinte is pozitívan ítélik meg a külföldi befektetők az ország makroszintű gazdasági folyamatait, és nagy a várakozás a februárra ígért kormányzati intézkedéscsomaggal kapcsolatban.