Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elírás miatt halasztották el egy cég tőzsdei bevezetését

Vágólapra másolva!
Elhalasztották az Optisoft Nyrt. részvényeinek eredetileg csütörtökre időzített tőzsdei bevezetését, a cégbíróság adataiban ugyanis a valósnál tízszer több a cég részvénye. Az Optisoft szerint elírás történhetett - közölte a cég csütörtök reggel.
Vágólapra másolva!

Az Optisoft Nyrt. az igazgatótanács tájékoztatása szerint a december 1-jei tőzsdei bevezetést elhalasztani kénytelen. A halasztás oka egyetlen nulla: az összes szükséges engedély birtokában lévő társaság bevezetését technikailag lebonyolító Keler Zrt.-nél észrevették, hogy a cégbíróság adatai szerint a részvények száma a valóaágos tízszerese. Az Optisoft igazgatótanácsa ezért kérvényezi a hiba kijavítását.

Az egészségügyi és más humáncélú informatikai rendszereket fejlesztő cég papírjai a Budapesti Értéktőzsde B kategóriájában debütáltak volna. A 217 500 darab, ezer forint névértékű Optisoft-részvényt bevezetéshez szükséges technikai előkészületeket lebonyolító Központi Elszámolóház és Értéktár Zrt. (Keler) vette észre, hogy a hatályos cégbírósági iratokban jelen állapot szerint tízszer nagyobb szám van feltüntetve - áll az Optisoft közleményében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről