A Raiffeisen106 milliárd forinttal erősíti magyar bankját

Vágólapra másolva!
A tőkeemelés újabb bizonyítéka a bank Magyarország iránti elkötelezettségének még ebben a nehéz és kihívásokkal teli környezetben is - kommentálta a döntést a Raiffeisen Bank vezérigazgatója.
Vágólapra másolva!

Százhatmilliárd forint összegű alaptőke-emelésről döntött a Raiffeisen Bank Zrt. igazgatósága - közölte pénteken a pénzintézet.

Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank vezérigazgatója azt mondta: a tőkeemelés újabb bizonyítéka a bank Magyarország iránti elkötelezettségének még ebben a nehéz és kihívásokkal teli környezetben is. A tőkeemelés emellett biztosítja, hogy a Raiffeisen Bank továbbra is fontos szerepet töltsön be a magyar pénzügyi szektorban - áll a közleményben.

A Raiffeisen december közepén erősítette meg azt a sajtóinformációt, hogy 141 fiókjából tízet megszüntet, miközben folytatja a korábban megkezdett leépítéseket, illetve egyéb módon is igyekszik csökkenteni személyi kiadásait. Az [origo] akkor több, a banknál dolgozó, de névtelenséget kérő forrástól úgy értesült, hogy az elbocsátások összesen több száz főt érinthetnek, a bank azonban ezt csak részben erősítette meg. Mint elmondták, az idén év végén 200 fővel dolgoznak majd kevesebben a Raiffeisennél, mint év elején, de "a további hatékonyságjavító intézkedések várhatóan a jövőben is a létszám csökkenését eredményezhetik".