Uniós támogatással épült varrodát adtak át Zalaegerszegen

Vágólapra másolva!
Hetente öt-hatezer biciklisruhát készítenek majd abban az uniós támogatással épült, olasz tulajdonú varrodában, amelyet Zalaegerszegen adtak át. A sportruhákat kizárólag olasz exportra gyártják.
Vágólapra másolva!

Több mint 80 millió forint uniós támogatással sportruházatot készítő varrodát adtak át csütörtökön Zalaegerszegen; a 100 százalékban olasz tulajdonú D.F. Sport Kft. üzemcsarnoka 230 millió forint összköltséggel valósult meg.

A cég jelenleg 35 személyt foglalkoztat, egy éven belül pedig további 19 munkavállaló számára tudnak munkát biztosítani - közölte Dario Zonta, a cég ügyvezetője. A varrodában Olaszországból származó alapanyagból hetente öt-hatezer biciklisruhát készítenek. A sportruhákat kizárólag olasz exportra gyártják, ugyanis a magyar piacon a biciklisruhákat még nehéz eladni - magyarázta az ügyvezető. Dario Zonta beszélt arról is, hogy az olasz befektetőknek kedvező a mostani magas forint/euró árfolyam.

A sportruházati cég 1998 óta bérelt telephelyet Zalaegerszegen. Az éves árbevételük az elmúlt évben 100-200 millió forint körül alakult. A több mint 1.400 négyzetméter alapterületű üzemcsarnok alapkövét tavaly áprilisban helyezték el a Déli Ipari Parkban. A város a beruházáshoz ingyen biztosított telket, a megállapodás szerint ezért cserébe a vállalkozónak a Déli Ipari Park útját kellett csak kiépíteni, amit a jövőben közösen használnak - mondta Gyutai Csaba (Fidesz-KDNP) Zalaegerszeg polgármestere az átadási ünnepségen. A polgármester elmondta: nehéz új befektetőket hozni a városba, ezért az elmúlt időszakban arra törekedtek, hogy a már itt lévő vállalkozások lehetőségeit bővítse az önkormányzat, és újabb befektetésre ösztönözze őket.