Több mint négymilliárdos kölcsönt kap az államtól a Malév

Vágólapra másolva!
A nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyásával nyújtott kölcsönről szerződést írtak alá, amely szerint a kölcsönt egy összegben a futamidő végén kell törleszteni. A tőkehelyzet rendezéséről szóló napirendi pont előtt felfüggesztették a Malév közgyűlését.
Vágólapra másolva!

A rövid távú finanszírozás biztosítására három év futamidejű, 4,2 milliárd forint összegű tulajdonosi hitelt kap a Malév - közölte a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) hétfőn.

A nemzeti fejlesztési miniszter jóváhagyásával nyújtott kölcsönről szerződést írtak alá, amely szerint a kölcsönt egy összegben a futamidő végén kell törleszteni.

Hétfőn megismételt közgyűlést tartott a magyar légitársaság, de a tőkehelyzet rendezéséről szóló napirendi pont előtt az MNV képviselője a részvényesi gyűlés munkájának felfüggesztését kérte.

A folytatólagos közgyűlés az eredeti napirenddel, többek között a tőkehelyzet rendezésével 2011. december 21-én lesz. Az MNV közleménye szerint akkor rendeződhet a légitársaság tőkehelyzete. A péntekre összehívott közgyűlés határozatképtelen volt, mert az állami tulajdonos képviselője nem jelent meg. A tőkeemelés részleteiről az MNV nem kívánt tájékoztatást adni az MTI kérdésére.

Legutóbb augusztusban kapott tőkét a döntő hányadban állami tulajdonban lévő Malév. Az augusztus 23-án tartott közgyűlésen 18,5 milliárd forint tőkeemelésről döntöttek. Ennek részeként a 2010-ben nyújtott 9,98 milliárd forint tulajdonosi kölcsönt alakítottak tőkévé, és - kormányhatározat alapján - további 8,52 milliárd forint készpénzt is kapott a légitársaság. Ennek forrása az akkori közlés szerint a Miniszterelnökség "rendkívüli kormányzati intézkedések" előirányzata volt.