Tizenhétezer embert épít le a Nokia Siemens

Vágólapra másolva!
Két év alatt a negyedével, 17 ezerrel csökkenti alkalmazottai számát a finn-német Nokia Siemens Networks. A vállalat a jövőben a széles sávú mobil internet hálózati berendezések gyártására összpontosít.
Vágólapra másolva!

A Nokia Siemens Networks (NSN) mobil hálózati berendezés gyártó konszern két év alatt mintegy negyedével, 17 ezerrel csökkenti alkalmazottai számát. A Nokia Siemens Networks évek óta veszteséggel terheli a Nokia és a Siemens mérlegét. A közös vállalat feladásáról időről időre híresztelések kaptak szárnyra. Az idén szeptemberben a tulajdonosok egymilliárd euró tőkejuttatásban részesítették a vállalatok. Az NSN értékesítésére irányuló törekvésüket a nyár folyamán adták fel.

Az NSN vezérigazgatója Rajeev Nuri szerdán közölte, hogy a vállalat a jövőben a széles sávú mobil internet hálózati berendezésekre összpontosít, egyéb tevékenységeitől, elsősorban a vezetékes távközlési berendezések üzletágtól pedig meg kíván válni.

Racionalizálási intézkedésekkel a vállalat működési költségeit két éven belül évi egymilliárd euróval tervezi csökkenteni. A szerkezeti átalakítások után néhány éven belül az NSN-t bevezethetik a tőzsdére is. A Nokia Siemens Networks tavaly nyáron vette meg az amerikai Motorola vezeték nélküli hálózati eszközöket gyártó üzletágát 1,2 milliárd dollárért.