Negyvenmilliárdos tőkével alapítottak céget Érden

Vágólapra másolva!
A cégadatok szerint hulladék-újrahasznosítást végez az a Hun-Power Zrt. néven létrehozott vállalkozás, amelynek jegyzett tőkéje a Mol jegyzett tőkéjének közel felét teszi ki - írja a Gazdaság.hu. Az oldal telefonon és e-mailben próbálta elérni a cég vezetőit, de egyelőre nem derült ki, kik állnak a vállalkozás mögött.
Vágólapra másolva!

Hun-Power Zrt. néven, 40 milliárdos jegyzett tőkével alapítottak céget Érden - írja a Gazdaság.hu internetes oldal. Ugyanazon a címen 10 milliárd forint tőkével Mes-Oil néven is létrehoztak egy társaságot. A két vállalkozás tőkéje a Mol Nyrt. tőkéjének felét teszi ki.

A cég tevékenységi köre a cégadatok szerint a hulladék újrahasznosítása. A társaság egyetlen feltüntetett tulajdonosa Szatmári Zoltán, aki több idén alapított cégben megjelenik. A cég székhelye Érden található, egy átlagos régi építésű családi házban, a Gazdaság.hu szerint semmi nem utal kívülről arra, hogy az utóbbi idők legnagyobb új vállalkozásának központjáról van szó.

Mostanában viszonylag kevés társaságot hoznak létre milliárdos tőkével, 40 milliárd pedig kifejezetten kuriózumnak számít. Összehasonlításképpen a Mol jegyzett tőkéje 100 milliárd forint, az Obi és az UniCredit Bank tőkéje viszont nem éri el az új érdi gigacégét. Az érdi székhelyen nincsenek bejelentett telefonszámok, vagy titkosak, a cégjegyzékben megadott e-mail címekre nem reagált senki, így a gazdasági lap nem tudta meg, hogy ki a titokzatos új befektető (vagy befektetők).