Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Kiszállt a Michelin abroncsgyártó a Hankookból

Vágólapra másolva!
A piacinál 12 százalékkal alacsonyabb áron tudta eladni Hankook-részesedését a francia Michelin gumiabroncsgyártó. Elemzők szerint nem volt hatékony az együttműködés a két vállalat között, a Michelin hivatalos közleményében azt írta: a fejlődő piacokon fektet be az eladásból származó pénzből.
Vágólapra másolva!

A szintén abroncsgyártó Michelin megvált teljes, a Hankook koreai vállalatban tartott 9,98 százalékos részesedésétől - közölte a francia társaság szerdán. Az átszámítva 126 milliárd forint értékű ügyletben 15,2 millió részvényt adott el a francia vállalat a piaci árnál 12 százalékkal alacsonyabb árfolyamon.

A két vállalat 2003-ban kötött partneri szerződést, amelynek nyomán a Michelin közel tízszázalékos részesedést szerzett a dél-koreai társaságban. "Nem volt hatékony az együttműködés. Nem az értékesítési csatornák szintjén dolgoztak együtt, így az ügylet nem befolyásolja jelentősen a Hankook működését" - értékelte az ügyeletet az egyik elemző. A Michelin közleményében azt írta, hogy az értékesítés bevételeit a fejlődő piaci stratégiájának felgyorsítására fordítja.

A Hankooknak Dunaújváros mellett, Rácalmáson van az egyik legmodernebb termelőegysége.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről