Kártyán is szolgáltat a Sodexo

Vágólapra másolva!
Kártyaalapú utalványrendszereket is értékesít már a Sodexo. A cég a logisztikai és gyártóközpont felújítása mellett egy újabb csúcstechnológiájú lézernyomtatóval bővítette gépparkját.
Vágólapra másolva!

A Sodexo Motivációs Rendszerek elektronikus, kártyaalapú megoldásokat is kínál ügyfeleinek - közölte az [origo]-val a Sodexo. Az új szolgáltatások bevezetésén kívül további fejlesztés, hogy Magyarországon kívül három ország számára nyomtatnak papíralapú utalványokat, ez a beruházás hozzávetőleg kétszeresére növelte a budapesti gyártóbázis kapacitását.

A logisztikai és gyártóközpont felújítása mellett egy újabb csúcstechnológiájú lézernyomtatóval bővítette gépparkját a Sodexo, amely így évente több száz millió darab papíralapú utalványt tud gyártani. Az itthon gyártott utalványok hazánkon kívül idén szeptembertől három európai ország - Ausztria, Németország és Lengyelország - számára készülnek.

A papíralapú utalványok gyártásfejlesztése mellett a vállalat az elektronikus, kártya típusú étkezési utalvány fejlesztésére, valamint a teljes béren kívüli juttatási rendszer kialakítását támogató szolgáltatáscsomag és cafeteriaszoftver kialakítására az elmúlt két évben több mint félmilliárd forintot költött.

A papíralapú étkezési utalványok külföldön cseppet sem vesztettek népszerűségükből az elmúlt években - állítja a Sodexo közleményében. Az osztrák, német és lengyel igények kielégítésére az Ikarus Parkban lévő Sodexo logisztikai és gyártóközpontban készült utalványok száma eléri az évi közel 300 millió darabot.

Az utalványpapírt Diósgyőrben látják el hologrammal, ahol a magyar papírpénz hologramja is készül. Az utalványborítékokat különböző hazai kis- és középvállalatok szállítják, míg a biztonsági papírra készülő alnyomatokat a szintén magyar tulajdonú Állami Nyomdától rendeli a Sodexo, egymilliárd forintos szerződés keretében.

Az elfogadóhelyektől való visszaérkezésüket követően az utalványokat megsemmisítik, azonban a papíralapanyagot újra felhasználják hazai feldolgozók. Az utalványokat döntő többségben magyarországi vállalkozások szállítják ki - zárja közleményét a cég.