Egy ezressel többet szánnak a magyarok karácsonyi ajándékra, mint tavaly

karácsonyi vásár, áuhitel, thm
Vágólapra másolva!
Közel 35 ezer forintot terveznek költeni az idei karácsonyi ajándékokra a magyarok egy felmérés szerint.  A férfiak a nőknél többet költenének, főként műszaki termékekre és mobiltelefonokra.
Vágólapra másolva!

Egy ember átlagosan hat főnek vesz ajándékot idén, ami eggyel kevesebb, mint tavaly - közölte hétfőn az árukereső.hu internetes portál a november elején végzett internetes felmérés eredményét. A magyarok összesítve 34 800 forintot terveznek költeni idén karácsonyra, ami ezer forinttal több, mint 2010-ben. A 2500 megkérdezett harmada húszezer forintnál kevesebbért vásárol majd ajándékokat.

A válaszadók 69 százaléka a tervek szerint az interneten is vásárol majd. Többségük azért választja az online boltokat, mert ott nem kell sorban állni, és az árak gyakran alacsonyabbak, mint a hagyományos boltokban. A konkrét termék kiválasztásakor a legtöbben a minőséget helyezik előtérbe, csak a vásárlók harmada számára legfontosabb szempont az ár.

A felmérésben részt vevők 85 százaléka vásárlás előtt az internetről tájékozódik, ezt a nagyáruházak akciós újságjai követik. A legtöbben akkor kezdenek el vásárolni, amikor megjelennek a karácsonyi akciók a boltokban, de a magyarok harmada csak az ünnep előtti egy-két hétben szánja rá magát a vásárlásra.

Az idén a legnépszerűbb interneten vásárolt karácsonyi ajándék a ruházati cikk, a műszaki termék, a könyv és kozmetikum lesz, miközben tavalyhoz képest jóval népszerűbbek a gyerekjátékok az online vásárolt termékek toplistáján. A férfiak összességében több pénzt terveznek költeni az idén, mint a nők. Ők műszaki és háztartási elektronikai termékeket, valamint mobiltelefonokat vesznek - közölte az Árukereső.hu internetes portál.