Az állam ajánlatot tett a Rábára

futómű vizsgálata a győri Rába Futómű Kft. gyárában
Vágólapra másolva!
A MNV Zrt. részvényenként 815 forintot fizet a Rába-papírokért, amelyek a legutóbbi kereskedési napot 621 forinton zárták.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. hétfőn részvényenként 815 forintos árfolyamon nyilvános vételi ajánlatot tett a Budapesti Értéktőzsdén jegyzett Rába Rába Járműipari Holding Nyrt. papírjaira - derül ki a tőzsde honlapján közzétett tájékoztatásából.

A 815 forintos árfolyam jelentősen - több mint 30 százalékkal - meghaladja az utolsó kereskedési napon lért záróárat, október 28-án ugyanis 7 százalékos erősödés után 621 forinton zártak a Rába-papírok.

Az állam jelenleg 16,15 százalékos tulajdonnal rendelkezik a Rábában, a részvények kétharmada forog a tőzsdén, tíz százalék feletti részesedése van a cégben a DRB Hicom Group nevű cégnek, a Rába sajátrészvény-állománya pedig közel 7 százalék. A malajziai DRB Hicom hétfő délután közölte, hogy a november 5-én létrejött szerződés szerint a nyilvános vételi ajánlat keretében eladja az MNV-nek a tulajdonában lévő Rába-papírokat.

A Rába a múlt szerdán kérte a Budapesti Értéktőzsdétől, hogy függessze fel a részvények kereskedését, mondván "olyan rendkívüli tájékoztatási kötelezettség alá eső esemény fog várhatóan bekövetkezni az időszak alatt, amely nyilvánosságra hozatalát megelőzően nyilvánosságra kerülő esetleges információk a részvény árfolyamának spekulatív célú befolyásolására alkalmasak lehetnek, így nem biztosítható a rendezett, áttekinthető és tisztességes kereskedelem fenntartása". A Rába hétfőjn reggel közölte, hogy hétfőn is függesszék fel a papírok kereskedését, tekintettel arra, hogy a rendkívüli tájékoztatást ezen a napon teszik közzé.